Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w cebuli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 60-70 dag
cebule 4
Czosnek staropolski Prymat 1 łyzeczka
rozmaryn 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w cebuli

Mięso dokładnie oczyścić, pokroić na kotlety i lekko rozbić.
Cebule obrać i pokroić w półkrążki. Na dużej patelni chwilę poddusić cebulkę dodając 2 łyżki oleju, posolić. Na cebuli ułożyć kotlety, włożyć liścia, ziele, oprószyć pieprzem, czosnkiem i rozmarynem. Dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby podlewać wodą. Mięso podawać razem z cebulką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 02.03.2015 22:20
Sposób sprawdzony , danie smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak