Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FARFALLE Z WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 300 gram
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: FARFALLE Z WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ

Makaron gotujemy al' dente w osolonej wrzącej wodzie.
Wątróbki drobiowe oczyszczamy ze zbędnych niejadalnych błon i tłuszczyku.Wątróbki myjemy i dobrze osuszamy.Smażymy na rozgrzanym maśle kilka minut z obu stron.Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą.Przekładamy na talerz i studzimy.Na tej samej patelni przesmażamy cebulkę i czosnek,po chwili dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę.Kilka minut smażymy aż warzywa zmiękną i dodajemy wątróbki pokrojone w kostkę.Mieszamy razem,doprawiamy do smaku dodając jeszcze paprykę mieloną ,podlewamy kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu i chwile jeszcze podsmażamy.Zestawiamy z ognia i dodajemy ugotowany o odlany z wody makaron.Mieszamy całość p przekładamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 03.03.2015 08:05
wygląda kusząco
Barbara777 02.03.2015 22:31
bardzo smaczne
molanka 02.03.2015 17:17
ciekawe połączenie
Marta1986 02.03.2015 16:13
pysznie wygląda
Agnieszka-87-25 02.03.2015 15:12
smaczne danie
Adamorek 02.03.2015 15:00
wątróbki z makaronem to ciekawe połączenie
Pyszota 02.03.2015 14:50
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak