Przepis i sposób przygotowania na: FARFALLE Z WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ
Wątróbki drobiowe oczyszczamy ze zbędnych niejadalnych błon i tłuszczyku.Wątróbki myjemy i dobrze osuszamy.Smażymy na rozgrzanym maśle kilka minut z obu stron.Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą.Przekładamy na talerz i studzimy.Na tej samej patelni przesmażamy cebulkę i czosnek,po chwili dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę.Kilka minut smażymy aż warzywa zmiękną i dodajemy wątróbki pokrojone w kostkę.Mieszamy razem,doprawiamy do smaku dodając jeszcze paprykę mieloną ,podlewamy kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu i chwile jeszcze podsmażamy.Zestawiamy z ognia i dodajemy ugotowany o odlany z wody makaron.Mieszamy całość p przekładamy na talerze.