Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA GRZYBOWA Z PODGRZYBKA ŚWIEŻEGO

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki 300 gram
bulion drobiowy 1,5 l
ziemniaki 4 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA GRZYBOWA Z PODGRZYBKA ŚWIEŻEGO

Grzyby czyścimy i opłukujemy pod bieżącą wodą.Kroimy na plastry.Ziemniaki obieramy ,myjemy i kroimy w słupki.Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby.Cały czas mieszając smażymy aż zmiękną ,dodajemy marchewkę ziemniaki i cebulę.Wszystko razem smażymy kilka minut,przekładamy do garnka dodajemy przyprawy i zalewamy bulionem.Przykrywamy i gotujemy ok 30 minut aż wszystko zmięknie.Zupę można zaciągnąć śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 02.03.2015 17:12
uwielbiam grzybki!! mniam mniam!!
Seba 02.03.2015 15:54
uwielbiam grzybową
Franciszek 02.03.2015 13:40
Smaczna potrawa
halina17 02.03.2015 12:43
Uwielbiam zupę grzybową.
Katarzyna59 02.03.2015 12:30
smakowita zupka
Wacław 02.03.2015 12:10
pycha,mnie juz slinka leci :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak