Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indykiem i kukurydzą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 60 dag
marchew 1 szt
seler ćwiartka
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyzki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
mąka 1 łyżka
masło 3 łyżki
majeranek szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indykiem i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką.
Krok 1 - Gulasz z indykiem i kukurydzą foto
2
Razem z pokrojoną w kostkę cebulą podsmaż na maśle. Do mięsa wlej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 30 minut.
Krok 2 - Gulasz z indykiem i kukurydzą foto
3
Marchewkę oraz seler obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3 - Gulasz z indykiem i kukurydzą foto
4
Dodaj do gulaszu. Gotuj kolejne 30 minut.
Krok 4 - Gulasz z indykiem i kukurydzą foto
5
Na końcu do gulaszu dodaj kukurydzę i gotuj 5 minut. Gulasz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj z pieczywem, kaszą lub ziemniakami.
Krok 5 - Gulasz z indykiem i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 05.03.2015 11:25
znakomicie wygląda
Adamorek 01.03.2015 18:35
z kukurydzą jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak