Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeże maliny w słoiczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 0,5 kg
gorąca woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Świeże maliny w słoiczku

Świeże maliny myjemy i wysuszone wrzucamy do słoiczka. Zgniatamy maliny i ugniatamy najwięcej jak to tylko możliwe. Dodajemy do smaku 5 łyżeczek cukru. Zostawiamy zawsze 1 cm przestrzeni pomiędzy końcem słoika a malinami. Zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy. Pasteryzujemy w garnku w gotującej się wodzie przez około 25-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.07.2016 23:21
moje ulubione słoiczki
gosiag 01.03.2015 20:08
ale bym zjadła
mikrusiak 01.03.2015 19:47
ja też chętnie bym spróbowała...:D
Renataj 01.03.2015 17:25
Chętnie bym teraz zjadła jeden słoiczek:)
Katarzyna/kate1980 01.03.2015 15:25
najlepsze są na zimowe długie dni. robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak