Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cukier 80 g.
czekolada mleczna 200 g.
masło 50 g.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Kroki postępowania

1
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać 2/3 cukru i utrzeć. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem.
Krok 1 - Mus czekoladowy foto
2
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z masłem.
Krok 2 - Mus czekoladowy foto
3
Rozpuszczoną czekoladę połączyć z masą z żółtek. Pianę z białek dodać do masy i delikatnie wymieszać. Mus rozlać do małych i miseczek i schłodzić.
Krok 3 - Mus czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 01.03.2015 12:58
Uwielbiam taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak