Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gicz cielęca

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gicz cielęca 2 po 700-800 g
cebule 3 szt
włoszczyzna
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wino białe wytrawne 250 ml
bulion cielęcy 500 ml
olej 3 łyżki
ocet winny 3 łyżki
cukier 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gicz cielęca

Włoszczyznę obrałem, pokroiłem na kawałki dość grube. Obrałem cebulę, pokroiłem na ćwiartki. W brytfance rozgrzałem olej, obsmażyłem mięso z każdej strony. Przyprawiłem solą , wyjąłem z brytfanki. Na tym samym tłuszczu podsmażyłem pokrojoną włoszczyznę i ćwiartki cebul, dodałem koncentrat pomidorowy. Wlałem wino i rosół, ocet winny, włożyłem gicze, wstawiłem na 2,5 godziny do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. ( drugi poziom od dołu ). Co jakiś czas polewałem tworzącym się sosem. Pod koniec gotowania doprawiłem cukrem , solą i pieprzem. Dodałem natkę pietruszki, chwilę dusiłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 01.03.2015 19:04
niecodzienny przepis :)
Ola1young 01.03.2015 13:00
pyszne ,ładne zdjęcie ;)
Katarzyna59 01.03.2015 11:26
Po prostu super!!!
Konczi 01.03.2015 11:06
Musiała być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak