Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy budyń

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka ziemniaczana 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
sok malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy budyń

Połowę mleka gotujemy. Drugą połowę mieszamy z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Gdy mleko będzie się gotowało wlewamy drugą połowę mleka i mieszamy aż zrobi się budyń. Budyń wylewamy do miseczek i polewamy sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak