Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała średnia
pieczarki 30dag
jajko 1szt
Bułka tarta klasyczna Prymat szklanka
cebula 2szt
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
czosnek 1ząbek
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę kroimy w ćwiartki i gotujemy. Kiedy będzie gotowa odcedzamy, przekręcamy przez maszynkę i wyciskamy.
Krok 1 - Kotleciki z kapusty foto
2
Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę, pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy na masełku, gotowe przepuszczamy przez maszynkę i dodajemy do pozostałych składników.
Krok 2 - Kotleciki z kapusty foto
3
Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 3 - Kotleciki z kapusty foto
4
Z wyrobionej masy kształtujemy małe kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Gotowe kotleciki smażymy na małym ogniu z obu stron na rumiano.
Krok 4 - Kotleciki z kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 28.02.2015 20:40
z kapusty jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak