Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kolorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 6 sztuk
olej 6 łyżka
mąka tortowa 2 szkl
proszek do pieczenia 1
kisiel cytrynowy 1
kisiel wiśniowy 1
kakao 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kolorowa

margarynę z cukrem ucierać, dodawać żółtko, olej, mąkę, proszek, na koniec ubite białka. Ciasto podzielić na trzy części:
1. kisiel cytrynowy + 2 łyżki wody
2. kisiel wiśniowy + 2 łyżki wody
3. łyżka kakao + 2 łyżki wody

Piec około 45 minut

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak