Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batony musli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5
płatki owsiane 3 szklanki
żurawina 5 łyżek
orzechy laskowe 5 łyżek
miód 5 łyżek
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Batony musli

Jabłka obieramy ze skóry i ścieramy na tartce. Orzechy siekamy. Wszystkie składniki łączymy razem , mieszając łyżką. Stare jabłka, płatki, cynamon, miod plynny, żurawine i orzechy. Pieczemy całość na brytfannie w tem 180 stopni przez 30 min. Kroimy na batony dopiero po przestygnięciu. Gotowe batony możemy polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.07.2015 11:55
fajne batony
Jagódka77 19.04.2015 13:36
sto razy lepsze od tych ze sklepu
Margo1 18.04.2015 20:27
Super wyszły, ja takich nie robiłam
Kolorowa 28.02.2015 20:36
fajny przepis ;)
Zdzisław 28.02.2015 16:17
takie słodkości bardzo lubię zjeść
pajbek 28.02.2015 15:39
Lubię takie batoniki :-)
as28 28.02.2015 15:37
fajny batonik
Cynamonka 28.02.2015 15:09
Pyszne i zdrowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak