Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1/2 kg
cebula 1 duża
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Kroki postępowania

1
Słoninę okroić w drobną kostkę i wrzucić do rondelka. Postawić na gazie i podgrzewać ok 30 minut często mieszając.
Krok 1 - Domowy smalec foto
2
Gdy się słonina wytopi i skwarki będą brązowo - złote dodać pokrojona w drobną kostkę cebule oraz przyprawy. gotować jeszcze ok. 10 minut.
Krok 2 - Domowy smalec foto
3
Przelać do miseczki by smalec stężał.
Krok 3 - Domowy smalec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 23.10.2015 17:35
musi być smaczny
Adamorek 28.02.2015 16:20
idealny do wiejskiego chleba
Bernadeta1 28.02.2015 14:05
dawno nie robiłam domowego smalcu, narobiłaś mi smaku na chlebek z takim smalcem i do tego ogóreczek kiszony
Franciszek 28.02.2015 11:07
Moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak