Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na wywar

ćwiartki z kurczaka 3 szt
włoszczyzna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
cebula biała 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
woda zimna 4 l

Dodatki

makaron nitki 300 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
pietruszka 5 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy

Kurczaka myjemy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szumowinę. Proces powinien zając około 15-20 minut. W między czasie obieramy włoszczyznę. Marchewki, seler, pietruszkę, połowę cebuli wrzucamy do garnka. Gotujemy aż warzywa zrobią się miękkie. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i, pieprz. Cały proces gotowania powinien trwać około 1 godziny..

Gotujemy makaron al dente zgodnie z instrukcją. Dodajemy do zupy.

Dekorujemy listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 01.03.2015 11:23
pyszna zupa
Katarzyna59 28.02.2015 20:54
uwielbiam rosołek
marcia7 28.02.2015 15:30
ulubiona zupa moich dzieciaków
Marcin Vw1 28.02.2015 14:13
pyszny rosołek
Franciszek 28.02.2015 11:10
Uwielbiam rosołki z makaronem
AgaS10 28.02.2015 10:44
lubię rosołek:)
Sroczka 28.02.2015 09:30
Taki rosołek lubię, pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak