Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniegowe kule migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
masło miękkie 200 g
migdały 75 g
cukier puder 30 g
olejek migdałowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Śniegowe kule migdałowe

Kroki postępowania

1
Masło ubijamy(miksujemy) z cukrem pudrem na gładką, jasną masę. Dodajemy olejek i mieszamy.
Krok 1 - Śniegowe kule migdałowe foto
2
Migdały jeśli mamy w całości to mielimy. Mielone migdały mieszamy z przesianą mąką i dodajemy do masła.
Krok 2 - Śniegowe kule migdałowe foto
3
Mieszamy dokładnie, zagniatamy ciasto i chłodzimy pół godzinki w lodówce.
Krok 3 - Śniegowe kule migdałowe foto
4
Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 12-15 minut. Po upieczeniu posypujemy z wierzchu cukrem pudrem.
Krok 4 - Śniegowe kule migdałowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.07.2016 16:35
fajne kule
Malgorzata549 12.05.2016 11:29
dobry pomysł :)
Futka 10.04.2015 09:25
Wspaniała propozycja na pyszny deserek :)
Ola1young 28.02.2015 12:05
pyszniutkie :)
Magula 28.02.2015 09:04
były pyszne polecam
Ewelina1991 28.02.2015 09:01
super ciasteczka
Wafelek2601 27.02.2015 21:58
Przepyszne
kasiaw 27.02.2015 21:30
kiedyś takie próbowałam są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak