Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 szt
olej 1 kieliszek
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
miód płynny 2 łyżki
ocet 2 łyżki
śledzie 1 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z miodem

Śledzie dobrze wymoczyć, następnie włożyć do rondla koncentrat pomidorowy, olej, listki, miód, ocet lekko podgrzać by składniki połączyły się.
Cebulę usmażyć na złoty kolor i dodać do pozostałych składników, trochę razem poddusić na wolnym ogniu.
Wszystko dobrze wymieszać.
Śledzie pokroić w grubą kostkę.
Warstwami przekładać śledzie.
I-sos
II-śledzie
III-sos
IV-śledzie.
Smakują najlepiej następnego dnia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.08.2011 13:18
pewnie pysznie nigdy nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak