Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROSÓL NA GĘSINIE I INDYKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 1 szt
gęś 1 skrzydło
cebula biała `1 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 2 szt
marchew 4 szt
por (biała część) 1 szt
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 5 ziarenek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oregano świeże kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: ROSÓL NA GĘSINIE I INDYKU

Skrzydła zalewamy ok 5 l wody.Dodajemy łyżkę soli Kiedy woda się zagotuje zbieramy sukcesywanie powstałe szumowiny. Po ok pól godzinie dodajemy warzywa w całości. Doprawiamy wg uznania sola,pieprzem.Gotujemy do ich miękkości.Na sam koniec na 5 minut przed wyłaczeniem zupy dodaję oregano. Marchew do rosołu kroję dopiero po ugotowaniu. Pietruszkę też. Do rosołu dodaje wcześniej ugotowany makaron lub ryż wg upodobania. Ja dalam makaron w kształcie zwierzątek który bardzo lubią moi synowie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.02.2015 21:57
Pyszny rosołek
Gracer 27.02.2015 20:36
smaczny przepis
Adam/ZUB3R 27.02.2015 19:33
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak