Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar śledziowy z warzywami i pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 200 g (z puszki)
pieczarki marynowane 50 g
ogórek kiszony
szczypiorek 1 mały pęczek
papryka czerwona 0,5 sztuki
sos sojowy 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar śledziowy z warzywami i pieczarkami

Propozycja na smaczny i soczysty tatar rybny na bazie filetów śledziowych z marynowanymi pieczarkami oraz dodatkiem warzyw. Tatar narodził się po małym czyszczeniu lodówki, ale było warto :)

PRZYGOTOWANIE:

Filety śledziowe odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę.

Szczypiorek siekamy, a pieczarki, kiszonego ogórka oraz połowę czerwonej papryki także kroimy w kosteczkę.

Do pokrojonych składników dodajemy sos sojowy i doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ewentualnie solą. Wszystko mieszamy i gotowe!

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 27.02.2015 17:22
bardzo apetycznie!
gosia561 27.02.2015 14:47
dobry sposób podania
luna76 27.02.2015 14:43
nie pogardziłabym taką rybką :)
Pietruszka 27.02.2015 13:35
wygląda pysznie
Anna133 27.02.2015 13:03
wygląda apetycznie
halina17 27.02.2015 13:02
Dobry tatar.
marenka 27.02.2015 12:54
Mniam, mniam... zjadłabym;)
jasiek 27.02.2015 12:36
cudna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak