Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minipączki bez drożdży

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

serek homogenizowany 300 g
jajko 3 szt
mąka 1,5 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka

Do dekoracji

cukier kryształ 0,5 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżka

Do smażenia

olej roślinny 750 ml

Porada

Do ciasta można dodać łyżeczkę spirytusu- pączki nie będą chłonąć tłuszczu podczas smażenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Minipączki bez drożdży

Jajka roztrzepać trzepaczką i połączyć z serkiem homogenizowanym.
Mąkę z proszkiem przesiać i dokładnie wymieszać z resztą składników.
Olej rozgrzać w wysokiej patelni.
Ciasto nabierać łyżką i delikatnie zsuwać do oleju.
Kiedy pączki lekko zbrązowieją wyłowić i osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Jeszcze gorące obtaczać w wymieszanym cukrze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.02.2015 10:55
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak