Wątróbka wieprzowa

Wątróbka wieprzowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    1,20 kg
  • mąka

    70 g
  • cebula

    250 g
  • smalec

    100 g
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę umyć, oczyścić, pokroić w skośne plastry, oprószyć mąką i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, posolić po usmażeniu.

Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia wątroby.

Wątrobę przełożyć do rondla, dodać cebulę, odrobinę wrzącej wody, przykryć i dobrze zagrzać.

Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

27.11.2012 09:53
bogata w zelazo;)

SyMiki

27.07.2011 16:08
uwielbiam wątróbkę

Tetiana

05.01.2011 16:09
też to robię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat