Pierś z kurczaka smażona na oleju z owoców czerwonej palmy

Pierś z kurczaka smażona na oleju z owoców czerwonej palmy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    1 sztuka
  • mąka

    1/3 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jogurt naturalny

    1/2 kubeczka
  • olej z czerwonej palmy

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kroimy na małe płaty, lekko rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie wkładamy do miseczki i polewamy jogurtem i obtaczamy w mące. Smażymy na oleju z owoców czerwonej palmy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

27.11.2012 09:53
bardzo lubi ę;)

wedith1

26.11.2010 09:39
Wygląda świetnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat