Raffaello bez pieczenia

Raffaello bez pieczenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    200 g
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • masło roślinne

    250 g
  • cukier

    3/4 szkl
  • mleko

    0,5 l
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • budyń waniliowy

    2 łyżki
  • żółtka

    2 szt
  • krakersy

    2 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru.
Dodać mąkę,budyń i 1/2szkl mleka, zmiksować.
Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem, wlać zmiksowaną masę.
Gotować aż zgęstnieje,ostudzić.
Masło zmiksować,dodając po łyżce masy budyniowej.
Wsypać wiórki kokosowe.

Z krakersów i masy ułożyć 3 warstwy ciasta.
Wierzch oprószyć wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola28a

25.07.2012 12:09
uwielbiam takie ciacha

SyMiki

28.06.2011 16:52
muszę spróbować

Mysiunia

04.09.2010 00:50
ja zawsze używam herbatników z obawy ze słonawy smak krakersów zepsuje ciasto, jednak po tym przepisie i poprzednim komentarzu chyba zmienie swoje zdanie i wypróbuje takie ciasto:)

wedith1

26.08.2010 22:58
Jadłam podobne , jest przepyszne, w ogóle ciasta z krakersami smakują rewelacyjnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat