Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raffaello bez pieczenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
cukier waniliowy 1 opak
masło roślinne 250 g
cukier 3/4 szkl
mleko 0,5 l
mąka pszenna 2 łyżki
budyń waniliowy 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
krakersy 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Raffaello bez pieczenia

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru.
Dodać mąkę,budyń i 1/2szkl mleka, zmiksować.
Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem, wlać zmiksowaną masę.
Gotować aż zgęstnieje,ostudzić.
Masło zmiksować,dodając po łyżce masy budyniowej.
Wsypać wiórki kokosowe.

Z krakersów i masy ułożyć 3 warstwy ciasta.
Wierzch oprószyć wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 25.07.2012 12:09
uwielbiam takie ciacha
SyMiki 28.06.2011 16:52
muszę spróbować
Mysiunia 04.09.2010 00:50
ja zawsze używam herbatników z obawy ze słonawy smak krakersów zepsuje ciasto, jednak po tym przepisie i poprzednim komentarzu chyba zmienie swoje zdanie i wypróbuje takie ciasto:)
wedith1 26.08.2010 22:58
Jadłam podobne , jest przepyszne, w ogóle ciasta z krakersami smakują rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak