Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
budynie śmietankowe 2 opak
cukier 3 łyżki
margaryna Kasia 1 kost
woda 1/4 l
margaryna palma 0,5 kost
mąka 1 szkl
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

CIASTO
Zagotować wodę z margaryną palmą, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.

Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni.

Upieczone ciasto po wystudzeniu przełożyć przygotowanym kremem budyniowym i posypać cukrem pudrem.

KREM
Budynie przygotować według opisu na opakowaniu.
Po wystudzeniu budyniu, dodawać zmiksowaną margarynę Kasię, dobrze ucierać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 01.01.2012 16:33
pyszna
Tetiana 19.12.2010 19:46
wypróbuję, bo bardzo lubię to ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak