Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Lekka\" grochówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

KOSC WEDZONA 1 szt
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
grzanki
groch 0,3 (połówki) łuskany
tłuszcz 1-2 (do zasmażki)

Przepis i sposób przygotowania na: \"Lekka\" grochówka

Kość wędzoną pogotować przez ok 40 min., następnie dodać opłukany groch i gotować pod przykryciem do momentu rozgotowania się grochu. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy mąkę, robimy zasmażkę i przekładamy do zupy porządnie mieszając. Na końcu doprawiamy do smaku. Podajemy np. z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 20.12.2013 08:41
musi być dobra
Kate131 22.06.2011 08:40
apetyczna
Mysiunia 12.11.2010 14:45
smacznie wyglada:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak