Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opak
galaretka truskawkowa 1 opak
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier 1/4 szkl
serki homogenizowane(waniliowe) 3 opak
jajko 2 szt
margaryna 3/4 kost

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO

Do miski włożyć margarynę, cukier, jajka i to dobrze utrzeć na masę.
Do masy dodać serki i rozpuszczoną w gotowanej wodzie, ostudzoną żelatynę.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Masę serową wlać do tortownicy i przełożyć tężejącymi galaretkami.
Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 09.12.2011 22:55
super
Mirka-Ludomila 31.10.2010 15:05
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak