Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grenadiera z sałatką serową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty grenadiera 2 sztuki
mąka 1/2 szklanki
oliwa 1/2 szklanki
gałązki koperku do smaku
kolendra do smaku
pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
lubczyk do smaku
tymianek do smaku
ser mozzarella 1 kula
sok z cytryny 3 łyżeczki
olej z czerwonej palmy 1 łyżka
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: grenadiera z sałatką serową

Ryby kroimy na pół i wkładamy do miseczki. Zalewamy oliwą oraz sokiem z połówki cytryny. Dodajemy koperek i połowę przypraw wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po upływie 30 minut, rybkę obtaczamy w mące i posypujemy drugą połową przypraw z każdej strony. Smażymy na oliwie oczywiście nadającej się do smażenia. Kroimy w kosteczkę sery i polewamy je olejem z owoców czerwonej palmy. Dodajemy pieprz i koperek do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 05.09.2010 14:43
Pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak