Letni szybki gyros

Letni szybki gyros

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2
  • ogórek

    1
  • kukurydza

    250g
  • cebula

    1
  • Szczypiorek cienki

  • pierś z kurczka

    200g
  • majonez

  • musztarda

  • olej

  • mleko

  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • kapusta pekińska

    1
  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno siekamy kapustę pekińską. Ogórek, paprykę i pomidor kroimy w kostke, tak samo robimy z cebula. Dodajemy do tego kukurydzę i według uznania troche szczypiorku. Następnie kroimy w kostke pierś z kurczaka i na rozgrzanej patelni podsmazamy z przyprawą do gyrosa firmy prymat i dodajemy do wczesniej pokrojonych warzyw.
Sos: do malej salaterki dodajemy trzy czubate łyżki majonezu, łyżeczke musztardy, stołową łyżkę oliwy i mleka oraz posiekane drobno 3 ząbki czosnku.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy wszystkie składniki, gotowego gyrosa wkładamy do lodówki na 15min aby przeszedł smakiem.
No i nasz letni gyros gotowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat