Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź siekany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matijasy 500 g
cebule 3
jajko 4
oliwa 4 łyżki
ocet winny 1 łyżka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź siekany

Filety śledziowe zalałem zimną wodą ( śledzie muszą być przykryte ), odstawiłem na pół godziny. Przełożyłem na sito i odsączyłem, delikatnie osuszyłem ręcznikiem papierowym.
Następnie posiekałem w drobną kostkę. Cebulę po obraniu i ugotowane na twardo jajka również posiekałem na drobną kostkę. Dodałem do śledzi, wymieszałem. Wlałem oliwę i ocet, dodałem cukier. Jeszcze raz dokładnie wymieszałem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 24.02.2015 18:44
Bardzo pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak