Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/6 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
śmietana 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Przyprawić. Bulion zagotować. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać pieczarki oraz pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę i seler. Gotować razem 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku i zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anula-d 24.02.2015 22:42
to moja ulubiona zupka :)
Aleksandra/Olcia 24.02.2015 19:18
uwielbiam pieczarkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak