Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony na szpinaku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1-2 szt
szpinak świeży lub mrożony 500 g
cebula 1 szt
czosnek 5 ząbków
sól
Pieprz biały mielony Prymat
masło do smażenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony na szpinaku

Rybę oczyścić ,pokroić w dzwonki i przyprawić solą i pieprzem.
Szpinak mrożony rozmrozić ,a świeży sparzyć .Odcisnąć z nadmiary wody i posiekać drobno.Na patelni na maśle zeszklić posiekaną drobno cebule ,na koniec dodać posiekany czosnek ,chwile razem smażyć i dodać posiekany szpinak.Doprawić solą i pieprzem.Chwilę razem smażyć lecz nie za długo aby szpinak nie zmienił koloru Można dodać 2 łyżki śmietany,lecz nie koniecznie.
Rybę obtoczyć delikatnie w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron.Usmażonego pstrąga ułożyć na szpinaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 25.02.2015 07:38
smakowity pstrąg
gacopierz23 24.02.2015 22:05
wspaniała ryba i świetnie podana
Renata9 24.02.2015 20:58
Rewelacyjna rybka :-)
Bernadeta1 24.02.2015 18:43
wygląda pysznie i wszystko moje smaki
Michał2 24.02.2015 18:37
Ładnie wygląda
pajbek 24.02.2015 17:31
Wygląda rewelacyjnie :-)
Luki 24.02.2015 17:26
świetnie podana
cukiereczek 24.02.2015 17:18
pyszna ryba
Jadwiga/Jaga85 24.02.2015 17:00
lubię pstrąga!!
erym 24.02.2015 16:47
lubie polaczenie szpinaku i ryby, czesto tak serwuje synkowi
Stenka 24.02.2015 16:46
smakowite i ładne
Kluska_87 24.02.2015 16:41
apetycznie wygląda
Pietruszka 24.02.2015 16:39
fajnie wygląda
Wiesława1 24.02.2015 16:32
super,smaczna,wspaniała...zgadzam się
Krzysztof15 24.02.2015 16:16
wspaniała rybka
IKrakowianka 24.02.2015 16:14
super jest taka rybka
Mniam 24.02.2015 16:08
Bardzo smaczna rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak