Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 sztuki
sos sojowy do smaku
tabasco do smaku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
żółta papryka 1/2 sztuki
papryczka chili 1/2 sztuki
olej 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 opakowania
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1/2 główki
cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku

Udka smarujemy tabasco tabasco i olejem , dodajemy również przyprawę do kurczaka i sól. Dodajemy drobniutko posiekany korzeń imbiru i czosnek. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Następnie dodajemy kilka kropelek sosu sojowego. Kapustę siekamy grubiej i 10 min gotujemy na parze. Po ugotowaniu posypujemy pieprzem.Paprykę kroimy na średniej wielkości kawałeczki i razem z kapustą dodajemy do naczynia z udkami. Pieczemy około godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 30.08.2010 15:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak