Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy placuszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 9 sztuk
mąka 25 dag
cukier 25 dag
cukier wanilinowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 4 łyżki
bydyń smietankowy 3 sztuki
masło 10 dag
śmietana 30% 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy placuszek

żółtka ubijamy razem z cukrem, dodajemy cukier wanilinowy, kakao, mąkę oraz cukier. Białka ubijamy wraz z cukrem na sztywną piane i łączymy z masą. Pieczemy około 40 minut w 100 stopniach. Gotowy biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Budyń gotujemy z połowy porcji mleka. Ostudzony budyń należy utrzeć masłem. Śmietankę ubijamy. Dodajemy kakao, i łączymy z masą budyniową. Biszkopty przekładamy masą. Na wierzch również wykładamy masę i posypujemy kakaem lub gorzka czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 16.02.2012 16:06
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak