Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewiórka z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
cukier waniliowy 16 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1 szklanka
jabłka 3 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewiórka z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jajka z cukrem ubić. Następnie dodać cukier waniliowy i ubijać do uzyskania koloru "białego". Ubijać przez około 10 min.
Krok 1 - Wiewiórka z jabłkami  foto
2
Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąkę. Następnie dodać proszek do pieczenia i sodę. Składniki delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Wiewiórka z jabłkami  foto
3
Do ciasta dodajemy olej. Następnie dodajemy posiekane orzechy i pokrojone w kostkę jabłka. Mieszamy delikatnie łyżką. Wylewamy na dużą blaszkę. Pieczemy 40 minut w 180 st. C.
Krok 3 - Wiewiórka z jabłkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.02.2016 13:05
jedno z moich ulubionych
Ela15 25.07.2015 15:01
pięknie wygląda
Jagódka77 27.02.2015 13:33
muszę wypróbować, świetnie wygląda
Zdzisław 24.02.2015 11:03
takie słodkości bardzo lubię
Katarzyna59 23.02.2015 21:15
świetne ciasto, bardzo często je piekę
Barbara777 23.02.2015 20:23
ciekawa nazwa, smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak