Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z czerwonej soczewicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 1 szt
soczewica czerwona 1 szklanka
czosnek marynowany 1 szt
majeranek 1 szczypta
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
woda 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicę ugotować do miękkości ze szczyptą majeranku i posiekaną cebulą. Dodać posiekany czosnek i jajko. Gotować kilka minut mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wystudzić. Pasty nie trzeba mielić!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.03.2015 07:07
wygląda smacznie
Krystyna32 24.02.2015 07:44
apetycznie wygląda
kasiaw 23.02.2015 21:48
chętnie wypróbuję
Mniam 23.02.2015 21:38
Bardzo lubię soczewicę, więc taka pasta na pewno by mi smakowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak