Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek na różowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kostka
żurawina suszona garść
cebula biała 1/2 sztuka
szynka 1 plaster
majonez 2 łyżeczka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek na różowo

Chudy twaróg umieszczamy w dużej misce, Następnie rozgniatamy go widelcem. Dokładamy do niego suszoną żurawinę (większe części można przeciąć na pół). Następnie dodajemy drobno posiekaną białą cebulę. Na koniec dodajemy pokrojoną w niedużą kostkę chudą szynkę. Tak przygotowany twarożek oprawiamy solą, pieprzem, majonezem i ketchupem. Całość dokładnie mieszamy. Możemy około 20 minut schłodzić w lodówce. Układamy na kanapkach i jemy na śniadanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak