Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z WĘDZONEGO HALIBUTA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 300 gram(wędzony)
pomidorki koktajlowe 50 gram
szalotka 1 szt
szczypiorek 2 łyżki
jogurt bałkański 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z WĘDZONEGO HALIBUTA

Z wędzonego halibuta usunąć skórę i ości podzielić na małe kawałki za pomocą dwóch widelców i przełożyć kawałki ryby do miseczki.Do tak przygotowanej ryby dodać drobno posiekaną szalotkę i szczypiorek oraz pokrojone w kosteczkę a uprzednio pozbawione gniazd nasiennych pomidorki koktajlowe.Całość połączyć z jogurtem bałkańskim i doprawić do smaku kolorowym pieprzem i solą morską.Gotową sałatkę podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 24.02.2015 09:19
Zdrowo i smacznie
adelajda 23.02.2015 18:40
moja ulubiona rybka
anemon 23.02.2015 12:22
Podoba mi się takie połączenie.
Joannasz3190 23.02.2015 11:35
Pyszności :)
pestka 23.02.2015 11:27
bardzo smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak