Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślana jajecznica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 7 szt
masło 100 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Maślana jajecznica

Rozpuszczamy masło na rozgrzanej patelni. Wbijamy jajka do kubka i energicznie mieszamy. Do sklarowanego masła dolewamy roztrzepane jajka. Dodajemy do smaku sól(zasada jest jedna 1 jajko - jedna szczypta soli) i pieprz opcjonalnie do smaku. Cały czas mieszamy na średnim ogniu. Wykładamy całość na talerz i dekorujemy opcjonalnie szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 22.02.2015 12:53
Wczoraj taką jadłam. Pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak