Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranki z masła smakowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 82% 2 KOSTKI KAŻDA PO 200G
ząbek czosnku 1 sztuka
chrzan 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 6 ziarenek
rzeżucha 1 opakowanie + bukszpan na uszy

Porada

Formę do baranków z masła najlepiej włożyć do woreczka foliowego aby łatwiej wychodziły z formy.

Przepis i sposób przygotowania na: Baranki z masła smakowego

Miękkie masło wkładamy do dwóch miseczek. Do jednej wkładamy łyżeczkę chrzanu , a do drugiej przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce.
Następnie zimnym masłem smakowym wypełniamy formę do robienia baranków z masła. Robimy 3 rodzaje smakowych baranków : Czosnkowy, chrzanowy i naturalny. Dekorujemy uszy i ogonek z listków bukszpanu, oczy z goździków. Futerko barankom robimy za pomocą masła włożonego do czosnkownicy. Po zrobieniu Baranków można je ustawić na wyrośniętej rzeżuszce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 23.03.2015 23:14
Bardzo dziękuję .
ada.la 23.03.2015 11:44
ciekawa dekoracja na Wielkanoc. A nawet ostatnio widziałam twój przepis w gazetce z przepisami na wielkanoc. Super pomysł
Marta Ryżek-Kalkowska 22.02.2015 21:42
Bardzi dziękuję :) W tym roku będą kolorowe z papryką, bazylią itp.
Justi2401 22.02.2015 15:17
Ale słodziaki ;) Super dekoracja na Świąteczny stół :)
mysza75 22.02.2015 13:47
jakie ładne
Stenka 22.02.2015 12:02
zapachniało świętami
marenka 22.02.2015 11:40
Wspaniały pomysł;)
anula-d 22.02.2015 11:33
Świętami zapachniało
Pyszota 22.02.2015 11:27
super przepis
Skotka 22.02.2015 11:13
Śliczne, szkoda by było je zjeść:)
msmariusz 22.02.2015 11:03
ślicznie wygląda na stole
Janina 22.02.2015 11:01
Pięknie zrobione;)
Internetowa Kuchnia 22.02.2015 10:45
Supeeer! ;)
kasiaw 22.02.2015 10:30
są wprost prześliczne chętnie zrobię takie na Wielkanoc
ania2610 22.02.2015 10:09
cudne, wspaniały pomysł!
Agnieszka-87-25 22.02.2015 09:28
piękne są!!!
gosia56 22.02.2015 09:14
super baranki;)
Mniam 22.02.2015 09:06
Piękna ozdoba na Wielkanocny stół. Chociaż szkoda jeść :)
Renata9 22.02.2015 09:00
Rewelacyjne te Twoje baranki, aż szkoda ich zjadać :-)
IZABELA29 22.02.2015 08:55
fajne nigdy takich nie robiłam
Wafelek2601 22.02.2015 08:42
Super wyglądają
Konczi 22.02.2015 08:25
ślicznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak