Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet brokułowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 250 gram
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
twarożek kozi 100 gram
śmietana kremowa 30% lub 36% 50 ml
oliwa
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet brokułowy

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie przez ok 3 min. Odłożyć 3 różyczki, resztę brokuła włożyć do miksera dodać podsmażoną cebulę, jajka, twarożek, śmietankę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować na jednolitą masę.
Krok 1 - Pasztet brokułowy foto
2
Kokilki wypełnić masą do 1/3 wysokość i włożyć po jednej różyczce.
Krok 2 - Pasztet brokułowy foto
3
Kokilki wypełnić resztą masy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec w kąpieli wodnej przez ok 25 min.
Krok 3 - Pasztet brokułowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 21.02.2015 20:12
ciekawy przepis
Monika-twin 21.02.2015 14:34
Fajny pasztet.
Futka 21.02.2015 14:15
Pyszny i zdrowy pasztecik :) Cudnie się prezentuje :)
ben-ka 21.02.2015 13:08
Świetnie wygląda, pewnie i tak smakuje.
jasiek 21.02.2015 12:49
pięknie wygląda
idealme 21.02.2015 12:45
bardzo fajny przepis!
Ada-Gaba 21.02.2015 12:22
ciekawy przepis
Joannasz3190 21.02.2015 12:18
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak