Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet marchewkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 kg
cebula 2 sztuki
ząbek czosnku 2 sztuki
bułka grahamka 2 sztuki
jajko 3 sztuki
mąka razowa 5 łyżek
oliwa 2 łyżki
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet marchewkowy

Marchew myjemy obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Bułki grachamki daje do miski i zalewamy wodą 2 szklankami. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Do marcheki dodajemy cebulę , czosnek , i grachamki odciśnięte z wody. Do całości dodajemy jajka , mąkę , oliwę , sól , pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie smarujemy formę tłuszczem wypełniamy farszem marchewkowym foremkę . Następnie dajemy pasztet do rozgrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni i pieczemy około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mietek z20 21.02.2015 09:43
Ciekawy przepis , musi być smakowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak