Pierogi z soczewicą i mięsem

Pierogi z soczewicą i mięsem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    szczypta
  • mięso ugotowane

    0,5 kg
  • cebula

    główka
  • soczewica

    0,5 (ugotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, szczypty soli i letniej wody ugnieść ciasto na pierogi. Ugotowane mięso i soczewicę przekręcić przez maszynkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmaśżyć na oleju; następnie dodać ją do soczewicy i mięsa. Farsz dokładnie wymiąszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z ciasta i farszu lepić pierogi. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat