Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz z grilla

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna 1 szt
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z grilla

Rybę wyczyścić z wnętrzności i dobrze wymyć pod bieżącą wodą.Należy rybę osuszyć układając i przykrywając papierowym ręcznikiem.
Wierzch i środek ryby polać sokiem wyciśniętym z cytryny.Posolić i posypać pieprzem cytrynowym dosyć mocno i zostawić na 2-3 godziny aby ryba nasiąkła przyprawami.Układać na ruszcie z grilla i piec ok 20-30 minut.
Można piec ją w całości,ale moja była bardzo duża,więc została podzielona na mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 22.02.2015 14:44
Piękny, złocisty :)
ben-ka 20.02.2015 18:06
Leszcza pieczonego jem często, ale z grilla nie jadłam..........
Sroczka 20.02.2015 15:36
Ta rybka wygląda bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak