Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona na piwie (z kuchni holenderskiej)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
piwo 150 ml/jasne
jabłko kwaśne 40 dag
Cynamon mielony Prymat
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona na piwie (z kuchni holenderskiej)

Wykonanie:
Kapustę poszatkować chwilę podgotować w odrobinie wody. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać do kapusty, zalać piwem i dusić na wolnym ogniu około 20 minut. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą i przyprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.02.2015 09:34
na pewno pyszna !
irenka 19.02.2015 19:59
uwielbiam czerwoną kapustę,na piwie jeszcze nie jadłam
patryska76 19.02.2015 19:59
smaczna kapustka!
anula-d 19.02.2015 19:44
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak