Chrupiące udka

Chrupiące udka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 szt.
  • majonez

    2 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Udka jeśli są duże dzielimy je na pół. Z majonezu i przypraw sporządzamy marynatę. Kurczaka smarujemy marynatą i odkładamy na co najmniej pół godziny do lodówki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę czasu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Damiano

04.06.2015 18:10
smaczne udka

marcia7

19.02.2015 17:40
niezły kurczak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat