Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mała babeczka czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 75 g
masło 25 gram
mleko 0,5 szklanki
jajko
czekolada gorzka 0,5 tabliczki

dodatkowo

polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mała babeczka czekoladowa

Kroki postępowania

1
Makę z proszkiem przesiewamy do miski.Dodajemy cukier.
Krok 1 - Mała babeczka czekoladowa foto
2
Masło rozpuszczamy i schładzamy.Dodajemy mleko i jajko.Płynne składniki dodajemy do suchych i miksujemy chwilkę.
Krok 2 - Mała babeczka czekoladowa foto
3
Czekoladę kroimy na drobne kawałki dodajemy do masy i mieszamy łyżką.
Krok 3 - Mała babeczka czekoladowa foto
4
Wymieszaną masę wykładamy do wysmarowanej masłem małej formy.Pieczemy w 160 stopniach 35-40 min.Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową.
Krok 4 - Mała babeczka czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 19.02.2015 17:41
taka walentynkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak