Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli z majonezem i ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
ogórki kwaszone 2 szt
cebula 1 szt
majonez 2 łyżeczki
sól i pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli z majonezem i ogórkiem

Makrelę obczyszczamy ze skórki i ości. Przekładamy do miseczki i rozdrabniamy ją widelcem. Dodajemy cebukę startą na tartce i ogórki kwaszone również starte na tartce. Następnie mieszamhy i dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do lodowki na minimum 2 godziny, aby pasta się przeżarła. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak