ozorki wieprzowe w ciescie

ozorki wieprzowe w ciescie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozorki

    4 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • seler

    1\\2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • sól, pieprz

  • ciasto: mąka

    150 g
  • jajka

    2 szt
  • olej

    2 łyzki
  • woda

    200 ml
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oczyszczone ozorki zalac wrzaca woda dodac oczyszczony pokrojony seler,przyprawy sól,gotowac 30 minut ostudzic sciagnac skórke.Pokroic na ukosne plastry.Przygotowac ciasto;make połaczyc z jajkami olejem woda posolkic i wymieszac.Plastry ozorka moczyc w ciescie i smazyc na rozgrzanym tłuszczu Podawac z plasterkami cytrryny

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat