Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny pod owsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 80 g
maliny świeże 120 g
cukier puder 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
miód 15 g
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny pod owsem

Kroki postępowania

1
Maliny odcedzamy na sitku, zasypując łyżeczką cukru i cukru waniliowego. Mieszamy.
Krok 1 - Maliny pod owsem foto
2
Połowę płatków rocieramy w moździerzu, połowę zostawiamy w całości. Wsypujemy do miski, mieszamy.
Krok 2 - Maliny pod owsem foto
3
Dodajemy miód i mieszamy.
Krok 3 - Maliny pod owsem foto
4
Do kokilki wkładamy 1/4 płatków i dociskamy łyżeczką.
Krok 4 - Maliny pod owsem foto
5
Układamy połowę malin, nie dociskając.
Krok 5 - Maliny pod owsem foto
6
Na wierzch układamy kolejną 1/4 płatków.
Krok 6 - Maliny pod owsem foto
7
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 10-15 minut, do zarumienienia. Po wyciągnięciu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 7 - Maliny pod owsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALe Pyszota 18.02.2015 20:27
bardzo smaczny pomysł na owsiankę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak