Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak pieczony w folii

5.0
(247)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
koperek 2 łyżki
pieprz do smaku
cytryna 1 sztuka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak pieczony w folii

Rybę oczyścić z wnętrzności i łusek. Dobrze wymyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem.

Masło utrzeć z przeciśniętym czosnkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Do wnętrza ryby nakładamy przygotowane z dodatkami masło, dodajemy gałązki koperku (mogą być inne ulubione zioła) i plasterki cytryny. Wierzch ryby skropić sokiem z cytryny i polać olejem. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową lub papier do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st. C na około 40 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 18.02.2015 16:52
dobra ryba
barbara11561 18.02.2015 16:12
była pyyyszna......
Pietruszka 18.02.2015 16:02
wygląda pysznie
IKrakowianka 18.02.2015 15:59
świetnie musiał smakować
Ania67 18.02.2015 15:46
Chętnie bym spróbowała
w mojej kuchni 18.02.2015 15:39
ale rarytas do zjedzenia podano...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak