Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki drobiowe w pieczarkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Klopsiki

filet z kurczaka 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
białko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Sos

pieczarki 300 g
cebula 1 szt
mleko 100 ml
jogurt naturalny 150 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podajemy z makaronem, ryżem, kaszą, gnocchi.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki drobiowe w pieczarkach

Klopsiki:
1. Filet mielimy. Mieszamy z białkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i posiekaną pietruszką.
2. Formujemy klopsiki i smażymy na patelni.

Sos:
1. Pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy.
2. W garnku szklimy cebulę. Dodajemy pieczarki i dusimy do zbrązowienia i odparowania soku.
3. Jeśli pieczarki i cebula są gotowe- zdejmujemy na chwilę z ognia i blendujemy.
4. Do naszej pulpy dodajemy usmażone klopsiki i mleko. Dusimy 5 minut.
5. Dodajemy jogurt, uważając aby się nie zważył.
6. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 19.02.2015 08:13
Cudownie zapowiadają się. Mniam!
Ania67 18.02.2015 15:47
Muszą być pyszne
wwwiolka 18.02.2015 15:05
Bardzo fajne danie.
molanka 18.02.2015 14:03
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak